Българският нападател Димитър Бербатов може изненадващо да се завърне в Премиършип. Интерес към него проявява новакът в английския елит Борнемут, пише в днешния си брой вестник "Сънди Експрес". 

Според изданието, ръководството вече е изготвило списък с набелязани футболисти за селекция в Премиършип и благоевградчанинът е номер едно в него. Босът Еди Хау обаче е обявил, че няма да дава големи суми за нови попълнения. 

Това прави Бербатов идеална цел за Борнемут. Той става свободен агент след края на сезона, а от настоящия му клуб Монако все още не са му предложили удължаване на договора поне за още една кампания. 

Според вестника, единствената пречка може да се окаже високата заплата на българина. Той взима близо 300 хил. евро месечно във Франция, а за да се озове в Борнемут, новаците ще трябва да вдигнат предложението си поне до 100 хил. паунда седмично. 

Ако това се случи, нападателят ще стане най-скъпоплатеният футболист в историята на Борнемут. Но дали ще се стигне до такова развитие, предстои да се разбере скоро, тъй като "монегаските" смятат да обсъдят ситуацията с контракта му след края на сезона.