Въпреки добрите си изяви с екипа на Монако и обявяването му за най-добър играч на "монегаските" за изминалата година, българската звезда Димитър Бербатов все още не може да е сигурен за бъдещето си на стадион "Луи Втори". 

Благоевградчанинът е обвързан с клуба до 30 юни. След това става свободен агент, а още от този месец може да започне преговори за преминаване в друг отбор без трансферна сума. Въпреки това, шефовете на Монако не бързат да му предлагат договор. 

Според вестник "Нис Матен", той в момента е на опашката за преговори за контракт. Преди него шефовете имат като приоритет да задържат други трима с изтичащи договори. Това са капитанът Жереми Тулалан и ветераните Рикардо Карвальо и Андреа Раги. 

Изданието твърди, че след края на кампанията във Франция и Бербатов ще седне на масата за преговори. И в зависимост от представянето му през сезона, ще се разбере дали ще получи удължаване на предложението за още поне една година. 

До момента българинът, който в края на месеца ще навърши 34 години, е отбелязал пет гола и има две асистенции в 12-те си мача в Лига 1. Той е най-добрият реализатор на "монегаските" през кампанията.