Българският нападател Димитър Бербатов оправда за пореден път статута си на голямата звезда на Монако. Благоевградчанинът донесе победата на тима си над Тулуза с 2:0 като гост. 

Бившият капитан на националния отбор реализира и двете попадения, като остана на терена до 88-та минута, когато беше сменен, за да обере овациите. Той беше точен по веднъж преди почивката и след нея от дузпа. Бербо си изкара и жълт картон. 

Така българинът се разписва във втори мач поред и носи втори пореден успех на тима си. Той е еднолично голмайстор на "монегаските", като има на сметката си вече пет попадения от началото на сезона. 

ВИДЕО от попаденията на Бербатов можете да видите ТУК!

Иначе този мач започна с преимущество на гостите, които обаче рядко стигаха до противниковата врата. Първият им шанс дойде едва в 25-та минута, но тогава измъкналият се зад защитата Бернардо Силва подаде твърдо слабо към намиращия се на три метра от голлинията Бербатов и защитата на Тулуза се справи. 

Малко след това Бербо показа нерви и си изкара жълт картон за нарушение около централната линия. Но си личеше, че той е амбициран да отбележи, защото стреля от дистанция на два пъти, но неточно. 

Все пак неговият миг дойде точно преди почивката. Тогава със страхотен пас Антони Марсиал намери българина на далечната греда зад защитата. С майсторски фалцов удар Бербо не остави шансове на вратаря и го преодоля за 1:0. 

След почивката домакините тръгнаха да търсят изравняване и имаха две доста добри ситуации, при които претендираха за дузпи. Реферът не ги даде, но ясно се видя, че не е бил прав и така лиши Тулуза от сериозни възможности за гол. 

Но реферът даде дузпа в полза на Монако. Трябва да се отбележи обаче, че тя беше безспорна. В 76-та минута Фабиньо нахлу в наказателното поле и беше грубо подкосен от противников защитник. 

Нарушението беше налице и зад топката застана Бербо. В типичния си стил той се поспря преди изпълнението, видя на къде се хвърля вратарят и насочи топката в обратния му ъгъл, правейки резултата 2:0. 

Това се оказа и последното попадение в мача, въпреки всички опити на играчите на Тулуза да стигнат поне до едно попадение и слабите изяви на вратаря Даниел Субашич. В 88-та минута Бербо пък беше сменен, за да събере овациите на гостуващата агитка, а феновете на Монако скандираха името му на излизане. 

С този важен успех Монако временно излезе на седмото място с 26 точки и е в прекрасна изходна позиция да гони местата в евротурнирите. Тулуза пък остава в средата на таблицата с 20 точки, но със сигурност ще се срине под 11-та позиция, на която е временно в момента.