Освен основен голмайстор на Монако, българската звезда Димитър Бербатов се оказва и една от основните фигури като цяло в състава. Той не само бележи важни попадения, а се опитва да помага на младите играчи да израстват покрай него. 

Това разкри съотборникът му Аймен Абденур, който дойде на стадион "Луи Втори" малко след благоевградчанина преди 11 месеца. Бившият капитан на националния отбор давал постоянно съвети на изгряващите звезди на "монегаските" и това спомагало всички в отбора да се чувстват като едно семейство. 

"Много ми харесва атмосферата в този отбор, тук се чувстваме като една голяма фамилия. Често дори ходим заедно да обядваме или да вечеряме. Излизаме доста често заедно в свободното си време."

"За това спомагат много по-опитните играчи. Бербатов ни дава съвети, много говори и помага. Също останалите опитни играчи като Жереми Тулалан и Рикардо Карвальо постъпват по същия начин. Всеки от тях ни предава мъдрост, а ние разкриваме качествата си", сподели Абденур. 

Въпреки че след по-малко от месец Бербо ще навърши 34 години, той продължава да е основната фигура в подмладения състав на "монегаските" и се очаква да получи предложение за нов договор, тъй като настоящият му изтича в края на сезона.