Въпреки че отбеляза редица решаващи голове и е водещият реализатор на Монако от началото на сезона, българската звезда Димитър Бербатов получи доста малък процент от вота на феновете на тима за най-добър играч от старта на кампанията. 

След приключилото днес гласуване на официалната страница на привържениците на "монегаските", благоевградчанинът взима само 1.24% от вота. Това му отрежда четвъртото място в класацията. 

От определените за гласуване петима играчи от екипа на сайта, зад него остава само ветеранът Рикардо Карвальо. Португалецът събира 1.15% от гласовете на привържениците. 

Изключително убедителен победител в класацията е капитанът Жереми Тулалан. Ветеранът смазва конкуренцията с 69.63% от вота. Далеч зад него остава Яник Ферейра-Караско с 18.65%. Трети в класирането е Даниел Субашич с 9.33%. 

"Забравянето" на Бербатов от страна на феновете може да се дължи и на дългите периоди, в които лекуваше травми. Българинът беше извън терените от края на септември до края на ноември, но постепенно възвърна формата си. 

Той все пак води в класацията за най-красив гол за Монако през годината, като там гласуването продължава.