Доста сериозна обида по свой адрес трябваше да изтърпи звездата на френския футбол Карим Бензема. Той беше наречен "тъпо магаре" от президента на местната футболна федерация Ноел ле Грае.

Думите на висшия управленец идват заради скандала с изнудването заради секс видеозапис от страна на Бензема срещу съотборника му в националния отбор Матийо Валбуена. Нападателят на Реал Мадрид може да влезе в затвора, а и вече беше изваден от състава заради провинението. 

И все пак, Ле Грае продължава да се възхищава от футболните качества на Бензема и според него той се е подвел от простотия в този случай. Той въпреки това смята, че футболистът на Реал е постъпил "като тъпо магаре". 

"Може би прекалено много защитих Карим в този казус. Но това е, защото наистина го харесвам, а и все пак сме хора и грешим. Мисля, че се е подвел от тъпота. Действал е като едно тъпо магаре в случая."

"Не искам да му предавам лекции, само ще кажа, че има лоши хора във всяка една сфера. Бензема идва от една много тежка среда, израсъл е в много сложна обстановка и е нормално да бъде подведен", сподели Ле Грае.