Потърпевшият от изнудване от страна на Карим Бензема Матийо Валбуена заявил пред съдията при разпита си, че с действията си нападателят на Реал Мадрид го е накарал да изпита страх.

Le Monde публикува част от показанията, които е дал френският национал на 20 ноември 2015 година.

Валбуена обяснил пред съдията, че на 6 ноември Бензема му се обадил, за да го информира за наличието на едно видео с „горещо съдържание“. Според публикувания в Le Monde материал Валбуена продължил разказа си така: „Каза ми, че може да ме срещне с един доверен човек и всичко да се разреши. Отвърнах му, че иска от мен да платя, за да се освободя от този въпрос, но му казах, че не мога да бъда сигурен, че няма още копия. Той ми отвърна, че се кълне, че няма копия на записа. Дадох си сметка, че той иска да ме срещне с онзи човек и че въпросната персона няма да разреши моите главоболия безплатно“.

„В началото реших, че Бензема иска просто да ми помогне, но след това се учудих от неговата настойчивост. Никога не ми каза директно, че трябва да платя, но осъзнах, че става дума за това. Бензема не бе груб с мен. Не се е държал зле. Той само ме увери, че е гледал видеото и че е било доста горещо. У мен се породи страх“, декларирал още Валбуена пред съдията според публикацията на Le Monde.