Бенфика изхвърли последния оцелял френски отбор в евротурнирите ПСЖ след победа на Естадио Луш в Лисабон с 3:1.

Като любопитен факт от двубоя може да се отбележи, че всички голове бяха отбелязани от португалски играчи.

Домакините започнаха много силно мача. В 12-тата минута Бенфика откри резултата след комбинация между Миколи и Шимао Саброса, завършила с неспасяем удар на последния. Две минути по-късно домакините на два пъти нацелиха гредите след удари в на гръцките национали Кацуранис и Карагунис в рамките на няколко секунди.

В 26-тата минута Петит напредна и с великолепен прехвърлящ удар извън наказателното поле препарира Ландрьо, топката облиза вътрешната страна на напречната греда и влезе в мрежата.

В 32-рата минута Жерон Ротем центрира към Педро Паулета от пряк свободен удар вляво на наказателното поле, португалският национал засече топката с глава пред погледа на защитник на Бенфика и прати топката под плонжа на Морето.

Три минути преди края, когато всички вече очакваха продълженията, левия бек на Бенфика Лео нахлу в наказателно поле и бе зверски посечен от Мулумбу. Съдията Флориан Майер посочи пътя към съблекалните на защитника на ПСЖ и свири дузпа за домакините. Зад топката застана автора на първия гол Шимао. Той направи 3:1 за Бенфика след като би в долния десен ъгъл на Ландрьо.

Португалците отстаниха Пари Сен Жермен с общ резултат от двата мача 4:3 и очакват да разберат съперника си на четвъртфиналите.