Играчите на ПСЖ ще трябва да почакат още поне една седмица, преди да се поздравят с титлата на Франция. Те имаха нужда от победа срещу Сошо днес, за да защитят предсрочно трофея.

Вместо това обаче, завършиха 1:1 като гости. А още по-лошото за тях е, че празненствата бяха отменени заради автогол на техен играч - Тиаго Силва.

Иначе мачът се развиваше по мечтания от парижани начин. Те поведоха в 25-ата минута чрез рекордно скъпата си покупка Единсон Кавани.

Уругваецът беше точен след хубаво подаване на Тиаго Мота. Той си спря топката на гърди и от въздуха прониза мрежата за 1:0.

В 56-ата минута обаче играчите на Сошо изравниха. Тогава след едно центриране вратарят Салваторе Сиригу изби топката в главата на Тиаго Силва и тя се озова във вратата му за 1:1.

Кавани впоследствие направи два фрапантни пропуска и пропусна да донесе по-рано титлата за тима си и ще се чака следващата седмица.

ПСЖ има осем точки преднина пред втория Монако и дори равен срещу Рен ще донесе титлата на "Парк де Пренс". Сошо пък все още е под чертата с 34 точки, на четири от спасението.