Три от водещите европейски първенства може да коронясат първенците си още този уикенд. Една малка крачка дели ПСЖ от титлата във Франция, Аякс в Холандия и Фенербахче в Турция.

Парижани гостуват на Сошо и победата ги прави сигурни първенци на страната. Те имат 10 точки повече пред втория Монако, а кръговете до края са само четири.

Така дори и момчетата на Лоран Блан да не победят този уикенд, само чудо може да ги лиши от защита на титлата им.

Доста по-малки крачки са необходими на Аякс и Фенербахче. Грандът от Амстердам е на шест точки пред големия си съперник Фейенорд, а кръговете до края са два.

Простите сметки показват, че дори хикс в неделя от 15:30 часа при гостуването на борещия се за оцеляване Хераклес Алмело ще е достатъчна за титлата. Още повече, че Аякс има да се реваншира на феновете си за срамната загуба с 1:5 от Цволе във финала за Купата на страната и едва ли ще допусне нова изненада.

Подобна лесна задача има и пред Фенербахче. Истанбулският гранд домакинства на Ризеспор в неделя от 19:00 часа и отново само точка ще е достатъчна за триумфа.

"Фенерите" водят с 12 точки на втория Бешикташ четири кръга преди края, но само някаква уникална изненада може да изведе "орлите" до титлата.