Легендата на френския футбол Тиери Анри призна, че обожава да гледа в действие сочения за свой наследник Килиан Мбапе. Таранът на Монако само за няколко месеца се превърна в тотален хит и всеки ден се появяват хиляди спекулации относно бъдещето му.

18-годишният нападател може да се похвали с цели 19 гола във всички турнири, като в събота записа и дебют за мъжкия национален тим на Франция. Така той стана най-младият футболист за последните 60 години, който дебютира за „петлите“.

Цената на Мбапе скочи с чудовищните 19 900 процента

„Не ми харесва да сравнявам играчи“, заяви Анри. „Мбапе ще се превърне в Мбапе и това е висчко“, коментира бележитият бивш играч пред „Канал Плюс“.

„Но помнете ми думата, той е добър. У-ля-ля. Наистина ми харесва да го наблюдавам как играе.“

Мбапе: Спокоен съм, защото не чета английски медии

„Срещнах се с него и останах с впечатлението, че носи хубава глава на раменете си. Това е нещо, което понякога ме дразни: когато говорим за играчи, казваме, че този е бърз, онзи – силен, а третият може да скача високо. Никога не говорим за интелекта им и това не ми се нрави.“

„Когато гледам Мбапе да дриблира, си личи, че мисли. Той играе с мисъл с главата и това е най-важното според мен за един играч. Килиан използва мозъка си. Да, той е бърз, но много по-важно е, че разсъждава на терена, което значи, че това момче може да извърви дълъг път“, заключи Анри.