Домакинът на UEFA EURO 2024 Германия излиза срещу Унгария във втория си мач от шампионата в група А. Срещата на "Щутгарт Арена" започва в 19:00 часа може да я гледате в Gong.bg и специализирания раздел LIVESTREAM. В сайта ни по традиция ще проследим всичко случващо се в двубоя на живо минута по минута.
 
Германия тръгна с летящ старт, побеждавайки Шотландия с 5:1, но сега специалистите очакват далеч по-труден мач, въпреки че Унгария загуби с 1:3 от Швейцария в първия си двубой. 
 
Статистиката показва, че в последните три двубоя между двата отбора Бундестима няма победа. През 2022 г. Унгария спечели с 1:0 като гост в Лигата на нациите, а преди това тимовете завършиха наравно в същия турнир. На предишното Европейско първенство пък Германия се добра до 2:2 с късен гол на Леон Горетцка. 
 
Очаква се селекционерът на домакините Юлиан Нагелсман да заложи на титулярния състав от двубоя с Шотландия. Нова победа снес ще осигури на тима място в следващата фаза. Германия ще излезе с резервния си екип, който е в розово.  
 
Наставникът на Унгария - Марко Роси обаче със сигурност ще направи промени в стартовите 11 след неубедителната игра но отбора срещу Швейцария.

Около 2500 полицаи ще бдят за сигурността на сблъсъка между Германия и Унгария. Феновете на двата тима ще бъдат стриктно разделени по пътя си към стадиона и обратно. Мачът е сред няколкото класифицирани като "високорискови" на турнира от полицията и УЕФА, главно заради присъствието на унгарски фенове.