Голмайсторът на Аякс и нова звезда на световния футбол Себастиан Алер се обиди от въпрос дали смята за играе за националния отбор на Кот д'Ивоар на предстоящото първенство за Купата на Африканските нации, което започва на 9 януари в Камерун.

"Този въпрос показва липса на уважение към Африка. Смятате ли, че подобен въпрос ще бъде зададен на европеец преди началото на европейско първенство? Аз не вярвам. И със сигурност ще участвам на Купата на Африка", отговори нападателят на въпрос на нидерландския вестник De Telegraaf.

БГНЕС
21 снимки

"Турнирът трябваше да се играе през лятото, но бе преместен през зимата заради КОВИД-19. Да представлявам Кот д'Ивоар за мен е огромна чест. Мразя да избирам между клубен и национален отбор и наистина е голяма глупост, че няма да мога да играя срещу Утрехт и ПСВ Айндховен, но наистина ми е невъзможно. Тази ситуация много ме напряга", призна футболистът, който този сезон е голмайстор на Шампшионската лига, като стана първият футболист, който вкарва 10 попадения в първите си 6 мача в турнира.

Себастиан Алер е и най-скъпият футболист в историята на Аякс, като през януари клубът плати 22,5 милиона евро на Уест Хем за правата му.