На 32-годишна възраст Звездан Мисимович официално прекрати активната си футболна кариера. Последният отбор на рекордьора по мачове за националния отбор на Босна и Херцеговина бе китайският Гуанджоу Ренхе, договорът, с който приключи.

"Наистина в последните седмици имаше няколко предложения. Но не се появи нищо, което да ме заинтригува истински", сподели Мисимович пред "Билд".

Поради тази причина той е взел да сложи край на кариерата си, за да отделя повече време на семейството си. Мисимович все пак иска да остане във футбола като "може би ще стана футболен агент".

Мисимович е роден в Мюнхен и направи първите си стъпки във футбола в Байерн, където игра 4 години за втория тим на баварците, а записа и три мача за първия състав на немския колос.

След това кариерата му премина през Бохум и Нюрнберг, за да се стигне до най-успешния му период във Волфсбург. С "вълците" Мисимович стана шампион през 2009-а, записвайки 20 асистенции.

Галатасарай и Динамо Москва бяха следващите спирки за Мисимович преди да се стигне до преминаването в Китай.

Мисимович е рекордьор по мачове за Босна с общо 83 двубоя като взе участие и на Световното в Бразилия през миналата година.