Американската звезда на женския футбол Меган Рапино призова своите съотборнички от националния отбор да я подкрепят в бойкотирането на визитата в Белия дом по покана на президента Доналд Тръмп. Той я разкритикува в социалните мрежи, където написа, че „първо трябва да спечели, а после да говори".

Рапино отвърна, че няма да откликне на поканата за посещение в Белия дом, което предизвика нова реакция от Тръмп.

Президентът Тръмп в скандал със звезда на женския футбол

Президентът я обвини в неуважение. „Меган не бива да проявява неуважение към нашата страна, Белия дом или нашия флаг, особено след като е направено толкова много за нея и за екипа. Гордейте се със знамето, което носите", написа още Доналд Тръмп.

На днешната пресконференция преди мача с Франция от 1/4-финалите на Световното първенство за жени, Рапино не отстъпи от думите си.

„Стоя зад думите си, че няма да отида в Белия дом. Не мисля, че бих окуражила и моите съотборнички от националния отбор да отидат. Ние сме си извоювали тази трибуна, на която се намираме с много време, усилия и гордост. Не смятам, че трябва да се откажем от това заради администрация, която очевидно не се бори за същите неща като нас", заяви пред репортери Меган Рапино. /БГНЕС