Цървена звезда удари Партизан с 3:1 на своя стадион в 149-ото Вечно дерби в шампионата на Сърбия и вече има 8 точки аванс пред своя голям съперник в челото. След 9 изиграни кръга „звездашите“ имат 23 точки, а с мач по-малко Партизан е трети с 15.

Валери Божинов влезе в в 67-ата минута за Партизан, а Иван Бандаловски изобщо не игра.

Звезда поведе заслужено в 27-ата минута. Тогава Плавшич успя да провре топката зад отбраната на Партизан, а там изскочи Виейра, който преодоля Живкович за 1:0.

Партизан натисна педала, след като стана изоставащ в резултата и в 41-ата минута Стеванович направи голям пропуск, който можеше да изравни резултата.

В 45-ата минута Стеванович обаче се реабилитира за грешката си преди това и направи 1:1, след като пое топката между централните защитници на Звезда.

В 50-ата минута Виейра обаче върна водачеството в резултата на „червено-белите“. Португалецът реализира феноменален гол с невероятна парабола, която не биха могли да отразят и трима вратари – 2:1.

След още 5 минути резултатът набъбна на 3:1 след инвидидуална акция на Катай, който пое топката на 40 метра от вратата на Партизан и с прецизен удар зарадва трибуните на „Мала Маракана“.

В средата на второто полувреме играта бе спряна за кратко заради факли и димки от страна на публиката, а веднага след това в игра за Партизан се появи Валери Божинов. Три минути след това – в 70-ата, българинът отправи първия си опасен изстрел към вратата на домакините. Натискът на Партизан се усили още повече към края, а ссъдията Милорад Мажич даде 6-минутно продължение.