Нападателят Мартин Харник се отказва от по-нататъшно участие в националния отбор на Австрия, след като до момента е изиграл 68 мача в последните 10 години. 30-годишният футболист, който играе за Хановер'96, иска да отвори място за новото поколение в австрийския футбол.

Националите на Австрия за новата квалификационна кампания ще бъдат водени от бившия играч на Вердер Бремен Франко Фода, който подписа договор за две години миналия месец.

"Чувствам, че не мога да се справя с напрежението от мачовете толкова лесно, както го правех преди няколко години", каза той в изявление, разпространено от Австрийската асоциация по футбол.

Харник е записал първия си мач за Вундертима срещу Чехия през 2007 г., а до момента е вкарал 15 попадения. Участвал е на Европейските първенства през 2008-а и през 2016-а година.

В последните мачове от квалификациите за Мондиал 2018 той не игра заради травма. Фода, който се надява да подобри нивото на тима, обяви разочарованието си от решението на Харник.

"За съжаление, ще трябва да го приема. Иначе той беше важен фактор в плановете ми, заяви Фода, който ще дебютира начело на тима на 14 ноември срещу Уругвай във Виена. /БТА