Сенегалската звезда на Андерлехт Кара Мбоджи обяви, че желае да напусне клуба. Причина за това са расистките обиди, които търпи централният защитник от собствените си фенове. Той още призна, че се страхува за себе си и семейството си и предпочита да не напуска дома си.

Мбоджи бе трансферна цел английския шампион Лестър през януари, когато Клаудио Раниери го искаше в състава си на всяка цена, но три последователни оферти бяха отхвърлени от Андерлехт.

Преди това интерес към него имаше от страна и на други английски клубове – Уест Хем, Суонси, Уест Бромич и Съндърланд.

„През януари се разминах с мечтата си да играя в Англия. От Лестър бяха готови дори да изпратят медицинския си екип в Габон, докато аз играех за Сенегал в турнира за Купата на Африканските нации. Още от малък мечтая да играя в Англия. Аз обаче вярвам, че нещата ще се случат, ако е било писано. “, коментира сенегалецът.

„Не поздравявам повече феновете на Андерлехт след края на мачовете. Някои от тях ме третират по различен начин в сравнение с другите играчи на отбора. Получих съобщения на телефона си от фенове на Андерлехт, които ме наричат „маймуна“ или пък ми казват да аз и моето семейство да се прибираме у дома. Пазя всичките съобщения. Всичкото това ми тежи. Понякога дори не искам да излизам от вкъщи, когато се събудя. Лесно е да ме обиждат по телефона, но не смеят да ми го кажат в очите. Ядът, който изпитвам ме направи по-силен“, каза още Кара Мбоджи.