Вратарят Игор Акинфеев удължи договора си с ЦСКА (Москва) до края на сезон 2023/24, съобщи пресслужбата на клуба днес.

Акинфеев е част от първия отбор на ЦСКА (Москва) от 2003-а година насам и вече е със статут на истинска легенда. С този клуб той има шест шампионски титли на Русия, шест пъти е печелил Купата на Русия, а също така е и носител на Купата на УЕФА.

Индивидуалните му отличия включват 10 трофея Лев Яшин на списаниееОгоньок, пет пъти е избиран и за номер 1 на своя пост в анкетата на Руския футболен съюз.

С екипа на руския национален отбор той стана притежател на рекорда за най-дълъг период без допуснат гол, която продължи 761 минути или девет сухи мрежи подред. Също така е и рекордьор по брой мачове без допуснат гол – 47. Също така Акинфеев и до момента си остава най-младият дебютант в националния отбор на СССР и в националния отбор на Русия.

Другата новина от армейския клуб от Москва е, че полузащитникът Алан Дзагоев напуска. Двете страни са се споразумели да разтрогнат договора по взаимно съгласие. След мача от 30-ия кръг на първенството срещу ФК Ростов, който ще се състои в събота на стадион "ВЕБ-Арена", ще бъде организирана церемония по изпращането на Дзагоев, а също така ще бъде награден Марио Фернандес, който слага край на активната си кариера.

"Алан влиза в историята като един от най-знаковите футболисти на нашия клуб, коментира напускането на полузащитника генералният директор на ЦСКА (Москва) Роман Бабаев. Той пристигна при нас на 17-годишна възраст и веднага започна да показва високата си класа. Дзагоев е играч с уникален талант и футболен интелект. Многобройните трофеи, които спечелихме в последните години, няма как да си ги представим без Дзагоев. А неговият шампионски гол във вратата на Рубин всеки привърженик на ЦСКА ще помни до края на живота си", каза още Роман Бабаев и добави, че въпреки многото контузии, този футболист е пример как се проявява воля във важните моменти.

На 31 години той може да се похвали, че от пристигането си през 2008-а е записал 397 мача, в които е вкарал 77 гола. Три пъти е бил шампион на Русия, а също така четири пъти е печелил Купата и Суперкупата на Русия.