Университатя Крайова постигна важна победа в румънския шампионат в домакинството си на Виторул Констанца. "Студентите" надделяха с 3:1 на свой терен и се изкачиха на втората позиция в класирането, макар и временно. 

За домакините цял мач изигра бившият български национал Христо Златински. Той се отличи с доста хубави отигравания, макар сред тях да нямаше гол или асистенция. Другите българи в състава на Университатя не играха. Радослав Димитров от тях беше на пейката, а Апостол Попов дори не беше в групата. 

В този мач Виторул поведе в 42-та минута чрез Джордже Тукудян, а това попадение се оказа единствено през първото полувреме. След подновяването на играта се изви истинска буря пред вратата на гостите. 

За това спомогна и червеният картон на Богдан Циру в 57-та минута, след който последва и дузпа, реализирана от Александру Митрица. Никусор Банку направи пълния обрат само четири минути след това и всичко свърши за Виторул. 

Кристиан Барбуц само оформи крайния резултат в 77-та минута и сложи точка на спора. След тази развръзка Университатя събра 39 точки на втората позиция, а Виторул остава шести с 31.