Рекордьорът по най-много реализирани голове за шведския национален отбор Златан Ибрахимович скоро ще предаде щафетата на новото поколение млади и талантливи играчи като Антъни Еланга. Скандинавците продължават да се подготвят за полуфиналния плейоф за класиране на Мондиал 2022 срещу Чехия.

40-годишният нападател си спомни как е играл заедно с бащата на крилото Джоузеф в Малмьо преди повече от 20 години, а сега дели съблекалня с младия Антъни.

"Първият път, когато го срещнах, бяхме в ресторанта на тренировъчната база на Манчестър Юнайтед и той дойде при мен и каза: "Ти познаваш баща ми" и аз не знаех с кого си говоря. "Ти игра с баща ми Еланга" и тогава си спомних всичко. Това ме зарадва, защото не бях единственият швед в Манчестър, имахме още един шведски играч", каза Ибрахимович.

В момента Антъни Еланга играе за първия състав на "червените дяволи".

Ибрахимович, който отбеляза 17 гола в 33 мача за Юнайтед от 2016 до 2018 година, дори позволи на младия Еланга да заеме централно място в срещата с медиите на шведския национален отбор.

"Всички сме доволни и се наслаждаваме на приключението, започнато от него. Ще има какво да гледате още 20 години", добави с усмивка Златан Ибрахимович.

Антъни Еланга се отличи с изявите си за Юнайтед през този сезон.

"Можете да видите какво е направил Златан Ибрахимович за националния отбор през последните 20 години. Когато разбрах, че той подписа с Манчестър Юнайтед, нямах търпение да говоря с него, да го попитам за спомените, които имаше с баща ми. Чест е и означава много да тренираме заедно всеки ден", коментира Еланга.

Швеция се изправя срещу Чехия в Стокхолм, а Ибрахимович няма да играе заради наказание.

Победителят от тази среща ще играе срещу Полша за класиране на Световното първенство в Катар.