Заради слабото представяне през първия дял от първенството старши треньорът на закъсалия сръбски гранд Цървена звезда- Роберт Просинечки, се реши на радикални мерки. Той се обяви за обновяване на отбора и постави 11 от сегашните футболисти в трансферния списък.

Първенството на Сърбия в момента е в зимната си пауза и ще бъде подновено през март, но звездашите изостават на 10 точки от лидера и основен местен противник- Партизан, който освен всичко има и тотална подкрепа от държавата на всички нива.

"Имаме нужда от промени, от вливане на свежа кръв и един от начините да се направи това е, да се вземат момчетата от школата на клуба. За мен привличането на нови играчи на всеки шест месеца е грешка и не води до нищо добро“, заяви Просинечки.

В списъка за трансфери на първо място е поставен капитанът на отбора Милан Вилотич, а след него се нареждат бившият национал Ненад Ковачевич, защитникът от Гана Ли Ади и нападателят Андрия Калуджерович.

В момента Просинечки е взел в първия отбор три момчета от школата на клуба, както и левият защитник на Борац Чачак Филип Младенович.

"По-добре да си навлечем постоянните освирквания на феновете, но да поставим началото на нещо ново и стойностно, което няма да е и толкова скъпо. Няма смисъл да се фокусираме върху преследване на цели на домашна арена на всяка цена в момента, мотивира се Просинечки.