Бившият легендарен нападател на бразилския национален отбор Зико разказа какви реформи би направил в Международната федерация по футбол /ФИФА/, ако бъде избран за президент на ФИФА.

"Целият свят трябва да участва в избора на страните, където ще се провеждат световни първенства, а не само 23-25 души, каза Зико. Страните трябва да знаят какво мисли техният народ, ще участват ли хората. Не трябва да бъде така: правителството обича футбола и просто съобщава, че първенството ще се проведе в страната. А след това след турнира остават никому ненужни обекти. Какво трябва да се направи, за да се защити ФИФА от корупция? Трябва да се започне с избора на президенти. Защо аз, който съм във футбола 45 години, трябва да получа подкрепата на пет футболни федерации? А ако утре аз помогна на една от тези федерации, то ще говорят, че аз си връщам".

На въпрос на журналист "А защо да не се провежда жребий сред претендентите за домакин на световни първенства?", Зико отговори:

"Това е още една идея. Не се съмнявам, че никой от футболните хора не мисли по дадената тема. ФИФА е черна кутия, която е отворена само за корупция"./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.