Изпълнителният директор на компанията AEG entertainments, която е основен спонсор на американския тим Чикаго Файър - Тим Лейвик, заяви в интервю за „The Mirror”, че бившият капитан на националния отбор на Франция Зинедин Зидан е готов да се завърне на терена и да продължи кариерата си в САЩ.

Според Лейвик, футболистът е доволен от условията, които са му били предложени от страна на ръководството на куба от Мейджър сокър лийг, чиято фланелка е носил и Христо Стоичков.

„Ние вече водим преговори с него. Заинтересовани сме от факта американският шампионат да стане по-силен. За да се развиваме обаче ни трябват силни футболисти като Бекъм, Роналдо, Роналдиньо и Зидан”, заяви спонсорът.

Бекъм вече подписа петгодишен договор с Лос Анжелис Галакси, който ще влезе в сила това лято. През зимния трансферен прозорец Роналдо подписа с Милан, а Роналдиньо е обвързан за още четири години с Барселона.

Единствено Зидан от споменатите футболисти обяви края на своята кариера след Световното първенство през 2006.

Ръководството на американската компания AEG, която е спонсор освен на Чикаго Файър и на ЛА Галакси, е предложило на знаменития французин 6 млн. долара, за да се състезава за бившия тим на Христо Стоичков.