Зинедин Зидан и Кака бяха начело на отбора на световните звезди, който игра благотворителен мач в Лисабон в помощ на пострадалите от унищожителното земетресение в Хаити.

Срещу тях излезе отбор на бивши и настоящи играчи на Бенфика, а събитието беше организирано по инициатива на посланика на добра воля на ООН Зинедин Зидан.

В неговия отбор се събраха също така Луиш Фиго, Руи Коща, Тиери Анри, Павел Недвед и Едгар Давидс. Срещата беше посетена от 65 хиляди души, които изпълниха Естадио да Луш.

"Хората, които дойдоха на стадиона и си купиха билети, е най-страхотното нещо от тази среща. Благодаря им, парите от билетите, както и приходи от спонсори, ще бъдат дарени на Фонда на подпомагане на Хаити, заяви самият Зидан след равенството, което се получи на терена 3:3.

"Много благородна кауза, радвам се да съм част от нея. Чудесни футболисти се събраха на терена и показаха, че футболната общественост е съпричастна с трагедията на хората от тази страна, допълни наставникът на отбора на звездите на Зидан- Луис ван Гаал.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите на земетресението, след което легендата на Бенфика, португалския и световния футбол Еусебио даде началния удар на мача. Двубоят беше ръководен от италианския топрефер и номер 1 в света за всички времена Пиерлуиджи Колина.

Бразилският плеймейкър Кака откри за отбора на световните звезди, след което Нуно Гомеш вкара два гола за домакините от Бенфика. Зидан подаде на Робер Пирес за 2:2 в 59-ата минута, но

само една по-късно Едер Луиш пак вкара за Бенфика. Крайното 3:3

фиксира Кристоф Дюгари в 85-ата минута.