Португалският специалист Жозе Моуриньо призна в интервю, че е допуснал грешка и е трябвало да напусне Челси още в края на миналия сезон. Причината за това негово разкритие се дължи на факта, че тогава е отхвърлил много добро предложение за работа, при това от елитен европейски отбор.

„Направих грешка, като не напуснах още в края на миналия сезон. Имах предложение от един от големите клубове в Европа, но предпочетох да остана в Лондон. Бях обещал на феновете, че няма да си тръгна по собствено желание. Само четири месеца след това ме уволниха. Сега мисля, че не е трябвало да изпускам този шанс”, сподели Специалния.

„Не признавам думата „почти”. Нито във футбола, нито в живота. „Почти победител” – това е нищо. Можете да си спомните, че два пъти съм стигал до полуфиналите в Шампионската лига, но единия път отпаднахме след дузпи, а втория път чрез несъществуващ гол. Във футбола може само да се побеждава и губи. Никога не съществува „почти”, поясни треньорът своята концепция за футбола и живота въобще.

След като бе отстранен от кормилото на Челси през септември миналата година, португалецът не е поемал нов клуб: „Ако смятате, че не съм работил през това време заради липсата на предложения, много грешите. Само след около месец - месец и половина няма отбор, тогава ще можете смело да твърдите – Жозе не си намери клуб, който да го удовлетворява.”

„Не ми допада работата с национални тимове. Предпочитам да тренирам всеки ден, да играем мачове всяка седмица. Треньорите на национални отбори работят в офиси, а на мен ми е писнало от кабинети. Аз не съм на 60 години, а на 45 и в тази възраст работата с национален отбор би означавала отказ от по-интересна дейност. Така че това е част от истината за тима на Англия. Това е страна, в която много ми харесва да работя и живея и където селекционерът има шанса да работи с много добри футболисти”, завърши Жозе Моуриньо.