Животът на селекционера на японския национален тим Ивица Осим е вън от опасност. Както е известно босненският специалист получи сърдечен удар докато гледаше футболен мач по телевизията.

Добри новини за селекционера на японския национален тим Ивица Осим, който получи сърдечен удар. Животът на босненският спциалист е извън опасност, съобщава лично президентът на японската футболна централа Кавагучи.

„Той все още се намира в интензивното отделение, състоянието му е стабилно”, сподели президентът на японската футболна централа Сабуро Кавагучи.

“Благодарение на неговото добро здравословно състояние на самото тяло и също така на добрите грижи, които се полагат за него, има напредък в състоянието му”, казва пък изпълнителният директор на японската футболна централа Козо Тажима.

Постоянно оплакващият се от години със сърдечни проблеми Ивица Осим, пое японския национален тим след напускането на бразилеца Зико и води отбора на Монадиал 2006 в Германия. Тази година Япония стигна до третото място в турнира за Купата на Азия и още през лятото Осим сигнализира за по-сериозни проблеми. По време на дузпите срещу Австралия на четвъртфиналите в надпреварата той дори се оттегли в съблекалнята и не посмя да ги гледа на живо.