По време на мача Португалия – Германия Йенс Леман бе един от най-добрите на терена. След срещата обаче той не можа да бъде съпричастен с радостта на съотборниците си, тъй като се грижеше за своята съпруга Кони, която припадна на трибуните.

Какво се случи? Край на мача в Базел. Докато отборът празнува при феновете си, мениджърът на Бундестима Оливер Бирхоф получава сигнал от жена си Клара. Кони Леман лежи наподвижна в блок А. Лекар за спешни случаи, каквито има във всички сектори, се грижи за нея. Физиотерапевтът Клаус Едер и лекарят на Германия Йозеф Шмит също идват на помощ. Кони е много бледа и веднага е облята с вода.

Бирхоф отива при Леман, който в този момент тръгва към съблекалните, и му съобщава неприятната новина. Стражът тича 50 метра от тунела до своята съпруга, с която има две собствени и едно осиновено дете.

След 15 минути медицински грижи Кони Леман успява да стане и е заведена в немската съблекалня. Най-вероятно причината за припадъка е твърде голямото напрежение в края на мача.