След два дни всичко ще си дойде на мястото. Сериозните и важни жаби в европейския футбол до една ще цамбурнат в своите гьолове. В случая – алпийските езера на Австрия и Швейцария. На сухо, тъжни и нещастни, крякат малките жабета. Нищо ново под слънцето. Просто закон на природата, при който по-големите съществуват за сметка на по-малките.

Първият и вторият в света Италия и Франция се разминаха с провала с малко уплах. Гордите шотландци си остават с гордостта и страданието. Великият стратег Гуус Хидинк почти докара Русия до европейското, но капитулира в Светите земи на Израел. Сега англичаните трябва да бъдат обявени за евроидиотите на континента, ако не успеят да вземат този подарък. Португалци, шведи и турци би следвало логично да допълнят компанията на 16-те след последния кръг от евроквалификациите в сряда. Немци, испанци, холандци, настоящите еврошампиони от Гърция – всички големи са там.

Някой да ви липсва? Със сигурност това не са България, Словакия или Унгария. Не виждам някой да рони крокодилски сълзи дори за някогашния европейски шампион Дания или пък за обезличената напоследък Белгия.

Поляци и румънци са на европейското. Да, все някой от този тип отбори ще се промъкне. Те са необходимото зло. Но дали са те или някои други подобни като България, няма голямо значение. Нали едрите жаби са в гьола...