Един от кандидатите за шампион на Русия Зенит Санкт Петербург направо съсипа новака в местния елит Торпедо Москва. "Питерци" разгромиха с 8:1 тима от столицата, като можеха да бият и с двуцифрен резултат. 

По две попадения отбелязаха Хосе Соломон Рондон, Хълк и Александър Кержаков. По веднъж се разписаха Олег Шатов и Игор Смолников. Почетното попадение за Торпедо беше дело на Дмитрий Айдов в края. 

Играчите на Зенит натиснаха от самото начало, но откриха резултата в 26-та минута. Тогава Виктор Файзулин асистира на Смолников и той постави началото на головата серия в мрежата на торпедовци. 

До почивката резултатът беше класически, като първо Рондон направи 2:0 в 33-та минута след асистенция на Хълк, а четири минути след това и самият бразилец отбеляза първото си попадение в двубоя. 

Бурята пред вратата на Торпедо след почивката се изви още малко след началото на втората част. В 47-та минута Рондон вкара второто си попадение, а в 54-та асистира на Хълк за 5:0. 

Олег Шатов направи 6:0 в 62-та минута, а последните две попадения за Зенит реализира Кержаков в 72-та и 78-та минути. Айдов направи загубата на московчани малко по-почетна едва в 84-та минута, но едва ли това попадение топли някого в отбора му. 

За Торпедо в този мач не игра новото попълнение Горан Блажевич, който дойде от Левски. Но с оглед на представянето на титуляра Юрий Жевнов, още в следващия кръг хърватинът може да запише дебют за московчани. 

Така след този развой, Зенит излезе на върха с пълен актив след два кръга, но с по-добра голова разлика от ЦСКА Москва. Торпедо пък е на дъното без актив и с все по-отчайваща голова разлика.