Руският шампион Зенит Санкт Петербург успя да стигне до равенство от 1:1 в гостуването си на Малмьо в двубой от петия кръг в група „Н“ на Шампионската лига. Двата тима направиха доста интересен двубой, в който имаше два гола, две дузпи, намеси на ВАР, червен картон и драма в добавеното време.

Срещата стартира прекрасно за домакините, които откриха резултата в 28-ата минута след попадение на Сьорен Рийкс.

Руснаците обаче взеха инициативата и в 50-ата минута получиха дузпа, но Артьом Дзюба пропусна от бялата точка.

В 61-ата минута отново той имаше чудесен шанс да изравни, като дори отбеляза гол, но той бе отменен заради засада след намесата на системата ВАР.

Гостите има претенции за втора дузпа в 73-ата минута, но този път съдията се консултира със системата ВАР и реши, че няма основания да даде втори наказатален удар.

Четири минути преди края на редовното време Зенит остана и в намален състав, след като Дмитрий Чистяков получи втори жълт и съответно червен картон.

Все пак обаче, дори и с 10 души на терена, руският шампион се добра до равенството. В 89-ата минута футболист на гостите бе съборен в наказателното поле и в първия момент съдията не реагира. След това обаче той разгледа ситуацията със системата ВАР и отсъди втора дузпа. Този път Ярослав Ракицкий изпълни наказателния удар и реализира за крайното 1:1.

По този начин Зенит си гарантира, че ще завърши на 3-ото място в групата и ще продължи в Лига Европа през пролетта. Тимът на Сергей Семак има 4 точки и в последния кръг приема Челси. Малмьо остава твърдо последен с едва една точка в актива си. В последния си мач шведите гостуват на Ювентус.