Зенит Санкт Петербург изпусна шанса да се класира за осминафиналите на Лига Европа след като допусна гол в последните минути на срещата с Андерлехт.

Руснаците водеха с 3:0 и общ резултат 3:2 до 90-ата минута, но допусна изравнително попадение (3:3), което класира белгийския тим заради голове на чужд терен.

Зенит  поведе на Андерлехт в 24-ата минута. Джулиано се възползва от разбъркване в защитата и от съвсем близо успя да открие резултата. В 72-ата минута падна и второ попадение за руския тим, което върна надеждите за класиране, след общ резултат 2:2. Попадението бе дело на Дзюба, който остана сам срещу вратаря.

Шест минути по-късно отново Джулиано, който асистира и за втория гол, вкара за 3:0 и така доближи тима до осминафиналите. Дзюба проби отдясно и му подаде за попадението. В последната минута на редовното време обаче Исак Телин вкара с глава за 1:3 и така класира Андерлехт напред.

Рома продължи напред въпреки загубата с 0:1 от Виляреал в реванша. Общият резултат бе 4:1 в полза на италианския тим и той продължи към осминафиналите.

В 16-ата минута Виляреал откри резултата, чрез Рафаел Боре. След ужасяваща грешка на защитата, Боре се промъкна зад гърба на бранителите и от средна дистанция се разписа за 1:0. В 81-ата минута римляните останаха с 10 души на терена, след втори жълт картон на Антонио Рюдигер. Това обаче не бе достатъчно за испанския тим и той не успя да се възползва от предимството си, отпадайки от турнира.

В 17-ата минута Винсънт Абубакар помогна на Бешикташ да открие резултата срещу Апоел Беер Шева. След добра отбора игра и грешно отиграване на защитник на Апоел, Абубакар наниза топката във вратата с удар от ръба на наказателното поле.

Апоел възстанови равенството в 64-ата минута.  Нвакаеме отбеляза хубав гол след завъртане от средна дистанция за 1:1.

В 87-ата минута Тосун вкара за победата с 2:1. Тосун шутира от ръба на наказателното поле и прониза вратата на Апоел за втори път.