Руският шампион Зенит продължи с победната си серия и победи с 3:1 Арсенал Тула в първи мач от 9-ия кръг на руската Премиер лига. За гостите пълни 90 минути изигра българският национал Георги Костадинов.

Домакините поведоха още в 5-ата минута. След центриране от фаул Артьом Дзюба успя да реализира, след като успя да засече топката с глава.

 В 22-ата минута Зенит получи правото да изпълни дузпа след игра с ръка на Александър Денисов. Зад топката застана Сердар Азмун, но не успя да отбележи, като ударът му бе спасен от вратаря Михаил Левашов.

В 57-ата минута гостите успяха да изравнят. Георги Костадинов бе изритан в гръб от Юрий Жирков на границата на наказателното поле, а след последвалия пряк свободен удар Кантемир Берхамов с прекрасен удар изравни - 1:1.

Само 10 минути по-късно Зенит получи нова дузпа. Този път зад топката застана Себастиан Дриуси и той отбеляза без проблем за 2:1.

В 88-ата минута домакините отбелязаха и трети гол. Олег Шатов бе намерен с центриране отляво и с глава оформи крайния резултат - 3:1.

С успеха днес Зенит заема еднолично първото място с 20 точки. Арсенал пък се намира на 7-ата позиция с 13. В следващия кръг шампионите приемат Рубин Казан, а Георги Костадинов и компания ще домакинстват на Урал на Николай Димитров.