Атакуващият полузащитник на Динамо Москва и национал на Португалия Дани премина в Зенит Санкт Петербург. За него е платена рекордната сума за руското първенство от 30 милиона евро.

Договорът на футболиста с московския клуб включва клауза, според която за такава сума Динамо трябва да освободи Дани да премине в друг отбор. Дани, който е на 25 години, дойде в Динамо от Спортинг Лисабон. В Португалия е играл и за Маритимо. Дани има мачове за младежкия и олимпийския отбор на Португалия.

През 2004 година става бронзов медалист на Европейското младежкото първенство. Този месец Дани дебютира и за националния отбор на Португалия в приятелския мач с отбора на Фарьорските острови, завършил с убедителна победа 5:0. По-рано от офиса на Зенит беше съобщено, че освен Дани ще бъде закупен още един футболист.

Скоро ще бъде ясно и бъдещето на лидера на Зенит Андрей Аршавин, който желае да играе в лондонския Тотнъм. Предишната рекордна сума по трансфери също държи Зенит, който в началото на сезона 2007 година закупи Анатолий Тимошчук от украинския Шахтьор за 20 милиона долара.