Бившият национал Здравко Здравков е поредният българин, който започна работа в Китай. Днес той подписа договор за една година с местния Хуанджоу Грийнтаун, като там ще бъде треньор на вратарите.

Бившият страж беше от няколко дни в най-многолюдната страна, за да се разбере за контракта си. В него има опция за удължаването му с още една година. Мениджърът Майез Мустафа е съдействал за уреждането на трансфера.

Агентът е завел водещия ръководител на Хуанджоу Грийнтаун Ву Шаокун на мача Славия - Левски през септември миналата година. На въпросния мач се е осъществил и контактът със Здравков и впоследствие му е предложил работа. Въпросният ръководител преди време е играл в Спартак Варна за кратко и е запознат със страната ни. 

Новият отбор на бившия национал е воден от корейската легенда Хонг-Мюн Бо, който е най-обичаният бивш футболист в родината си, а сега прави сериозна кариера на треньорското поприще. През миналия сезон Хуанджоу Грийнтаун завърши 11-и в китайския елит и е доста корав тим. 

В Китай вече име направиха други двама български специалисти. Ясен Петров прави фурор начело на Шъдзяджуан, а там треньор на вратарите е Георги Шейтанов.