Бившият австрийски национал Волкан Кахраман бе застрелян в главата след свада във Виена. Убиецът на бившия футболист – Орхан С., се самоубил веднага, след като извършил престъплението. Пристигналите на място екипи на спешна помощ само констатирали смъртта на двамата.

Техен разгорещен спор в близкото кафене се пренесъл на улицата, където Орхан извадил пистолета си.

Волкан Кахраман е считан за един от интересните таланти на австрийския футбол в началото на 2000 г., Волкан Кахраман облича 3 пъти националния екип. Твърди се, че той и неговият убиец, също свързан с футбола, се познават от години и дори са били близки приятели, пише telegraph.bg.

Кахраман, роден в семейство на турски имигранти, започва професионалната си кариера едва 17-годишен във Фейенорд Ротердам.

Халфът е със славата на един от обещаващите таланти на австрийския футбол, през 1998 г. е отстъпен от Фейенорд на Екселсиор Ротердам, също в холандската първа дивизия, където играе три сезона.

След два успешни сезона за Пашинг, в австрийската Бундеслига, Кахраман е повикан в националния отбор на Австрия, с който изигра три мача през 2002 г.

Пристигналите на местопрестъплението полицаи трябваше да се намесват решително срещу събралата се бързо тълпа от познати и приятели на убиеца и жертвата. Според първоначална информация мотивите за скандала и убийството са пари и ревност.