Четири клуба, които през последния сезон са играли в Националната дивизия на Гърция, са заподозрени в уреждане на мачове с цел печалба от залагания, съобщи правителството на Гърция, като се позова на източници от УЕФА, които правят разследвания по проблема.

В изявление на Държавния секретариат по спорта се казва, че администрацията е получила списък с мачове, върху които тегне подозрението, че са били манипулирани. Файлът, който е бил изпратен до Панос Бицаксис, шеф на спортното ведомство, съдържа 15 срещи от първенствата. В него попадат четири клуба от Националната дивизия, осем отбора, които миналата година са играли във втора дивизия и един клуб от Трета дивизия.

Отделно от това, една среща от турнира за купата на страната също е била манипулирана. Това не е първият скандал от подобен род, който се разразява в гръцкия футбол. Такива имаше през 2004-а, 2006-а и през 2009-а година. УЕФА регулярно се запознава със материали и следи свои канали за мачове, за които се твърди, че са били манипулирани не само в Гърция, но и в цяла Европа.