Бившият старши треньор на Ню Йорк Ред Булс и Монреал Импакт Джеси Марш ще води Залцбург от следващия сезон, съобщиха от австрийския клуб. Марш, в момента е помощник треньор в Лайпциг, ще замести Марко Розе на треньорското кормило. Розе, пък, поема към Бундеслигата, където от следващата кампания ще бъде наставник на Борусия Мьонхенгладбах.

„Джеси Марш е треньор, който ни позволява да продължим уверено по пътя, който сме поели“, заяви спортният директор на Залцбург Кристоф Фройнд. „Той познава нашата философия и начинът, по който да играем атакуващ и зрелищен футбол“, добави той.

Залцбург, чийто спонсор е производителят на енергийни напитки Ред Бул, има преднина от девет точки на върха в австрийската Бундеслига. Тимът е устремен към шеста поредна шампионска титла. Първата и основна цел на Марш ще бъде да класира Залцбург в груповата фаза на Шампионска лига.

Въпреки че доминира австрийския футбол в последното десетилетие и достигна до полуфиналите на Лига Европа миналия сезон, съставът не е преминавал квалификациите за влизане в групите на Шампионска лига в последните си 11 поредни опита. 45-годишният специалист бе треньор на Монреал Импакт през 2012 и Ню Йорк Ред Булс между 2015-2018. През 2015 той бе отличен с наградата за „Треньор на годината“ в Мейджър Лийг Сокър.