Разкъсваният от дългове елитен шотландски Гретна преминава под административно управление, съобщават световните агенции. Собственикът на новака във Висшата лига Бруукс Майлън не може да осигури необходимите финансови средства за издръжката на клуба и това принуди Бордът на директорите на Гретна да вземе решението.

"На среща на Борда на директорите на 7 март се реши клубът да бъде поставен под административно управление, за което тази сутрин беше направено официално искане", се казва в официално съобщение на клуба.

"Очакваме администраторите да поемат Гретна в следващите няколко дни", се допълва в съобщението.

Според правилника на Шотландската футболна асоциация от актива на отбора ще бъдат отнети 10 точки и на клуба ще бъде забранено да купува играчи.

Гретна тръгна от най-ниското ниво на шотландския футбол преди шест години, а през миналия сезон спечели промоция за Висшата лига.

През 2006 година тимът изненадващо достигна до финал за купата на страната, който загуби от Хартс след изпълнение на дузпи.

В момента Гретна, който е на дъното в елита на 11 точки зад предпоследния в класирането, има дългове от около 4 милиона лири.