Играчите на бразилския шампион Сао Пауло бяха принудени да напуснат съблекалнята на стадион "Парк Антартика", след като непознат газ изпълни помещението на отбора на почивката при гостуването им срещу Палмейрас.

15-минутно затъмнение също изненада всички, които наблюдаваха на живо полуфиналния сблъсък от шампионата Паулиста, завършил при резултат 2:0 за Палмейрас.

Треньорът на загубилите Муриси Рамальо, който даде наставленията си на терена, съобщи че голяма част от играчите му са се почувствали много зле.

"Беше невъзможно да се диша. Дразнеше ни на ноздрите и очите", заяви докторът на отбора Хосе Санчес, цитиран от БТА.

Палмейрас, които загубиха 2:1 в първия мач, излязоха напред в резултата с далечен изстрел на бившия играч на родния ЦСКА Лео Лима.

Хорхе Валдивия пък покачи 2:0 в 84-та минута, секунди преди светлините на стадиона да изгаснат. Точно тогава се получи масово меле между играчите, предизвикано от бурната радост на чилийския голмайстор.

В тъмнината съдията явно не е видял футболистите, причинили сбиването и реши да даде червен картон на Мартинес от домакините за нарушение по време на игра. Минути преди това и Андрес Диас от гостите напусна преждевременно терена.

На финала отборът на Вандерлей Люксембурго ще срещне Понте Прета, който отстрани с 3:1 общ резултат Гуаратингета.