118 привърженици на Криля Советов са били задържани след гостуването на Рубин Казан от 27-я кръг на руската Висша лига. Феновете на тима от Самара са почупили 650 пластмасови седалки, и са разрушили металната ограда на „кошарата”. Според информациите, на Градския стадион в Казан са причинени щети за 262 хиляди рубли.

„По време на мача между отборите на Рубин и Криля Советов, на стадиона е имало 6500 зрители, от тях около 600 привърженици на Криля Советов. По време на двубоя последните са имали хулигански прояви – палили са факли, димки, и са счупили 650 пластмасови седалки. Имало е и опити да се палят въпросните седалки,” се казва в съобщение на властите.

След края на срещата, над 150 фена на Криля Советов са скачали по оградителната мрежа и тя също е разрушена. Те са задържани и са прекарали нощта в ареста. „Общо в нашите управления бяха доведени 118 привърженици на Криля Советов. В това число и тримата основни организатори на погрома на стадиона. Ние вече сме започнали дело срещу тях. На останалите бяха наложени административни мерки,” обясниха от полицията.

Преди началото на мача пък, един от самарските фенове, под влиянието на алкохол, разбил прозорец на местно кафе, и причинил щети за над 10 хиляди рубли. Четири привърженици на Рубин пък си спретнаха бой с 11 от Криля Советов, но 15-те футболни фена впоследствие бяха освободени.