Аржентинският Естудиантес разгроми у дома Крузейро с 4:0 в среща от Група 5 на турнира за Копа Либертадорес и се утвърди на второто място с девет точки, само на една точка от бразилския гранд.

Двубоят започна с 40 минутно забавяне, тъй като заради големия трафик отборът на гостите пристигна със закъснение. Магистралата Буенос Айрес - Ла Плата бе затворена и това принуди бразилците да търсят алтернативен маршрут, за да пристигнат за мача.

Пътуването от повече от 3 часа по едва 60-километрово трасе се отрази на футболистите на Крузейро. Те нямаха достатъчно време, за да загреят впоследствие бяха тотално надиграни от Естудиантес.

Звездата на домакините Хуан Себастиан Верон откри резултата още в шестата минута, а с чудесен удар Гастон Фернандес покачи на 2:0 в 32-та минута. Кристиан Санчес Прете съвсем отчая гостите с две попадения за три минути – 75-а и 78-а, оформяйки разгрома на 4:0.

Друг аржентински тим - Сан Лоренсо, обаче отпадна безславно, след като отстъпи с 0:2 при визитата на мексиканския Сан Луис.

Това бе четвърта поредна загуба за аржентинците, които вече и на теория не могат да се преборят за едно от първите две места в осма група. Хес Паласиос в 44-та минута и Хосе Рейес в 68-та минута се разписаха за Сан Луис, а след двубоя треньорът на Сан Лоренсо Мигел Русо подаде оставката си.

След две поредни загуби Палмейрас надигра сънародниците си от Спорт Ресифе с 2:0 като гост в първа група с попадения на Кейрисон (23) и Диего Соуза (73) и запази шансове да продължи напред.

Универсидад де Чили излезе на второ място в седма група след класическа победа с 3:0 над Чико от Колумбия. Емилио Ернандес (21), Хуан Оливера (47) и Нелсон Куевас (90+2) вкараха за чилийския гранд.