Съдът в Южна Бразилия забрани на бившия нападател на Барселона и звезда от началото на 21-и век Роналдиньо да продаде 57 процента от недвижимите си имоти, тъй като не е платил наложени глоби за увреждане на околната среда и други дългове, пишат бразилски вестник днес.

Вестник Фоля де Сао Пауло обяви, че бившият футболист номер 1 на света дължи 9,51 милиона реала (2,51 милиона долара) неплатени глоби за екологични нарушения, след като незаконно и извън разрешителното на общината си построи пристанище на къщата си, която е построна на езерото на Порто Алегре.

Кредитори пък са предприели действия да си върнат други дългове в размер на 7,8 милиона реала, които Роналдиньо не е погасил, пише още изданието и допълва, че властите са отнели паспорта на Роналдиньо и той не може да напуска страната, докато проблемът не бъде разрешен.

Съдия от съда в Порто Алегре каза за Ройтерс, че случаят попада в казусите на съдебната тайна и няма да потвърди или отрече никакви подробности относно публикациите във вестника. Адвокатът на футболиста отрече сметките му да са под ограничение или да са му наложени запори, но също така добави, че не иска да влиза в детайли, тъй като уважава съдебната тайна.

39-годишният в момента Роналдиньо се отказа от футбола през 2015-а година, след като направи знаменита кариера в Европа и в родината си, а също така два пъти беше избиран за играч на ФИФА, стана и Световен шампион през 2002-а година./БТА