Змии са били открити в кабинета на либерийския президент Джордж Уеа, принуждавайки го да работи от частната си резиденция, съобщи Би Би Си.

Прессекретарят Смит Тоби заяви пред Би Би Си, че в сряда в сградата на министерството на външните работи са намерени две черни змии, официалното му работно място.

На всички служители е казано да стоят настрана до 22 април.

„ Просто трябва да се уверим, че сградата е дезинфекцирана чрез опушване от пълзящи и лазещи неща“, каза Тоби.

"Министерството на външните работи е домакин на канцеларията на президента, така че е направена вътрешно разпореждане, което изисква от персонала да остане у дома, докато правят опушването", каза той.

Кабинетът на президента се намира в Министерството на външните работи, тъй като пожар през 2006 г. погълна близкото президентско имение.

Видеото на уебсайта FrontPage Africa показва работници да се опитват да атакуват змиите, когато се появят близо до рецепцията на сградата.

Явно влечугите са намерили някаква малка дупка, през която са се промъкнали в сградата.

Вижда се полицейска и президентска охрана, която пази резиденцията на президента в столицата Монровия. Отвън има паркирани превозни средства, включително ескортиращи джипове.

Тоби каза, че опушването в Министерството на външните работи започва в петък.

„Тази сграда е там от години, и поради дренажната система, възможността да се вмъкнат неща като змии в тази сграда е висока“, каза той.

Президентът определено ще се върне в кабинета си в понеделник след опушването, независимо дали змиите бъдат открити и убити, каза Тоби.