"Моята голяма любов е ФИФА и футболното ми семейство," обичаше да казва президентът на световната футболна централа Сеп Блатер, докато бе начело на организацията.

След като подаде своята оставка, Блатер попадна във всички световни медии, а El Mundo в Испания се разрови надълбоко в живота му.

Изданието намери всички жени в живота на швейцареца, и се оказа, че сред тях е дори бившата любима на Кристиано Роналдо и супермодел - Ирина Шайк.

79-годишният Блатер в момента има връзка с Линда Барас - 28 години по-млада от него, последното му завоевание, с което е от януари 2014-та.

Преди Барас, Блатер има три брака  зад гърба си, за последно с треньорката на делфини Грациела Бианка, за която се венча през 2004-та, и бракът им продължи само година.

За любовите на Блатер разказва Бруно Афентрангер, автор на книгата "Сеп, кралят на световния футбол". "Успехът му сред жените се дължи на това, че е много мил, знае какъв подход да използва, и да пресмята шансовете си. Винаги се шегува, и мисля, че това е тактика. Но все пак, тези жени не са някакви брилянтни умове," обяснява биографът.

Той допълва за връзките на Блатер с манекенки като Ирина Шайк и Илона Богуска, и разказва за любовта на живота на футболния ръководител - дъщеря му.

Единственото дете на Сеп Блатер от първия му брак с Лилиан Бинер - Корин - работи като учителка по английски, и притежава ресторант заедно с мъжа си в родния град на Блатер Висп.