Една от звездите на мексиканския национален отбор Орибе Пералта може да се озове зад решетките. Шокиращата новина обяви съдът в страната, а причината се крие в две сестри. 

Преди няколко седмици футболистът ги осъди за изнудване. Те му поискали 50 хил. долара, за да не пуснат в публичното пространство "компрометиращи снимки", в които участват и тримата. 

Пералта отнесе случая в съда и показа доказателства, на базата на които двете сестри бяха хвърлени в затвора. Защитата им обаче намери нови доказателства, които показват, че старите може и да са манипулирани. 

Ако това се окаже истина, мексиканската звезда може да се окаже този, който ще се озове за доста време зад решетките. Предстои ново отваряне на делото и преразглеждане на доказателствата. 

Заради лъжесвидетелстване нападателят може не просто да лежи в затвора, но и да му се наложи да плати солена глоба. Това със сигурност ще сложи край на кариерата му. Пералта беше част от мексиканския национален отбор по време на последното Световно първенство.