Хоакин Меси е част от школата на Нюелс Олд Бойс. Момчето е голям фен на Барселона, а кумирът му е Лео.

Хоакин е от Коронел Арнолд, което е малко населено място на 40 километра от Росарио. Като своя кумир Лионел Меси, той започва да играе от четиригодишен в местния отбор Ефика. За сравнение 4 години Лео започва да играе футбол в Клуб Абандерадо Грандоли.

„Моят идол от съвсем малък винаги е бил Меси. Наслаждавам се на неговата игра. Най-много ми харесват пасовете, които прави. Когато имам възможност да играя на Play Station винаги избирам отбора на Барселона, за да мога да играя с Лионел Меси“, споделя Хоакин в интервю за вестник „Infobae“.

Родителите на Хоакин пътуват до Бела Виста, за да гледат мачовете на сина им и мечтаят един ден техният син да може да дебютира за първия отбор.

Треньорът на Хоакин – Хорхе Лопес го сравнява с Андрес Иниеста, тъй като младокът демонстрира в играта си много добро виждане и впечатляващи извеждащи пасове.

Хоакин не усеща напрежение, въпреки че носи същата фамилия, като своя много известен сънародник.

Хоакин се надява, че съдбата му е предопределила пътя на голям футболист, като други излезли от школата на Нюелс Олд Бойс – Габриел Батистута, Хорхе Валдано, Валтер Самуел, Маурисио Почетино и др.