Колумбийската поп звезда Шакира и американските джаз изпълнители Алиша Кийс и Джон Леджънт ще бъдат основните лица на музикалния концерт от церемонията по откриването на световното първенство по футбол. То ще започне официално в Йоханесбург, Република Южна Африка, на 10-и юни тази година.

Сред участниците са още американската хип хоп група "Black Eyed Peas", малийското рок дуо Амаду и Мариам и бенинският певец Ангблике Киджо. На стадион "Орландо" ще се появят и куп други знаменитости от африканския шоубизнес. Това ще направи концерта единствен по рода си.

Стадион "Орландо", който ще побере близо 30 хиляди зрители за концерта, не е регистриран като официална арена за футболни срещи от световното първенство. Той обаче е официалното тренировъчно игрище за турнира, който ще се проведе от 11-и юни до 11-и юли тази година.

Всички приходи от откриването на световните финали ще бъдат дарени на специална фондация, създадена от Международната футболна федерация (ФИФА). Тя цели построяването на 20 футболни центъра за развитието на най-популярната игра в 20 бедни региона в цяла Африка.