Финансовата криза, която засегна Гърция се отрази сериозно и на бюджетите на местните клубове, които по всякакъв начин се опитват да намерят пари, за да оцелеят. Затова не е учудващо, че отборът на Вукефалас, малък клуб от Лариса, прие на секундата предложение за спонсорски договор с...местен публичен дом.

„Когато съобщихме на играчите, че нашият спонсор ще бъде публичен дом, те искаха да знаят какви ще са бонусите“, сподели президентът на клуба Янис Бациолас пред гръцко радио. „Предложението бе направено единствено заради икономически причини. Когато офертата бе направена, ние не можехме да откажем.“

Бациолас добави, че публичният дом има напълно легален бизнес, а стойността му е около 2 милиона евро. Заради сделката, отборът вече носи розови екипи, които рекламират публичния дом.

Публичен дом и погребална агенция  спонсори на гръцки отбори, играят с култови фланелки

източник: Фланелките на Палеопирго

Вукефалас обаче не е единственият клуб, който се е обърнал към необичайно спонсорство. Друг отбор – Палеопирго подписа договор с местна погребална агенция. „Това беше въпрос на оцеляване. Собственикът на погребалния дом е приятел и се съгласихме“, обясни генералният мениджър на клуба Лефтерис Василу. „Предишният сезон бе труден за нас заради икономическата криза. Нямахме спонсор през последните 3 години.“

Екипът на Палеопирго е още по-култов – изцяло в черно с огромен бял кръст на гърдите. Той се превърна в абсолютен хит сред местните, а клубът отбеляза висок ръст в продажбите.