Октоподът Паул и изследовател, събудил се с глава в устата на бяла мечка, са сред победителите в британските награди ДАФТА за най-невероятни истории през годината. Паул печели в категорията за истории за животни, а изследователят - в категорията "как си оцелял".

Октоподът Паул, който точно прогнозира победителите във всичките мачове на Мондиал 2010 и във финала на световното първенство Испания - Холандия, бе награден посмъртно. Обявявайки днешните победители, журналистът и един от основателите на наградите Саймън Крисп отбеляза, че някои британци, особено след загубата и елиминирането на Англия на Мондиал 2010, не си искали да вярват, че октоподът е "екстрасенс". Саймън Крисп каза:

"Каквито и мнения и изказвания да има по този въпрос, едва ли някой ще възрази, че Паул е най-ексцентричната история с животно през годината". В категорията за странна наука наградата е присъдена на дрехите, които се пръскат по тялото със спрей. Сред другите победители са портретът, направен от 9 852 препечени филийки, сутиенът, който се пълни с вино, бурканите с чист въздух за заети чиновници.

Награда ДАФТА за най-странен рекорд спечели най-големият фонтан, направен с кока-кола и ментови бомбони за освежаване. "Искахме да отдадем дължимото на по-несериозните новини, на нещата, които не приличат на новини, но хората говорят за тях, когато си почиват или когато би трябвало да работят", каза в заключение Саймън Крисп.